Mattioli

Istorija Mattioli brenda datira još iz perioda od pre više od 150 godina. 1860. godine osnovan je atelje u prvom i najstarijem kvartu Torina, tadašnje italijanske prestonice. Kompanija doživljava ubrzan rast nakon što ga je 1995. godine preuzela porodica Mattoli i 2000. rebrendirala u Mattioli.

Licia Mattioli, vizionar brenda, pri osmišljavanju kolekcija, uvek na umu ima jasnu sliku “Mattioli žene” – dinamične, sofisticirane, savremene ali istovremeno i ženstvene. Njene kreacije ne predstavljaju samo nakit, već su i produžetak ličnosti i stavova žena koje ga nose.

Kroz živopisne, radosne i besprekorno izvedene kreacije, koje prenose čuveni italijanski stil života, Licia Mattioli deli priče svojih putovanja, umetnosti koja je inspiriše i jedinstvenih trenutaka iz njenog života. Svaki komad nakita je pažljivo oblikovan, noseći sa sobom notu ličnog doživljaja i umetničke strasti.

Mattioli je posvećen ne samo stvaranju estetski predivnog nakita, već i postizanju izuzetnog kvaliteta i održivosti. Fabrika, opremljena najmodernijom tehnologijom, pruža potpunu kontrolu nad svakim korakom proizvodnog ciklusa – od odabira poludragog i dragog kamenja, preko topljenja ingota, pa sve do inovativnih tehnika izrade koje se oslanjaju na talent preko 100 stručnih majstora zlatara.